Robotik Kulübü

GETROBOT – Getronagan Robot Topluluğu

Robot topluluğu olarak başlıca misyonumuz, mühendislik bilimini bilhassa teknolojik gelişmeleri ve robot bilimini lisemiz öğrencilerine tanıtmak, sevdirmek ve bu görüşten yola çıkarak, bilim ve teknolojinin gerisinde kalmayan aksine günümüzün teknolojik imkânlarını daha da ileri taşıyacak yetkin bireyler yetiştirmektir. Bu amaçla lisemiz çapında hobi amaçlı projelere destek verilmesi ayrıca öğrencilerin ders dışı eğitim, seminer ve teknik gezilerle bilgilendirilmeleri düşünülmektedir.

Bu çalışmayla öğrencinin aşağıdaki kazanımları edinmesi hedeflen-mektedir;

1. Öğrencinin üç boyutlu düşünme yeteneğini güçlendirmek,
  2. Uygulama alanı yaratarak mekanik bilgisini pekiştirmek,
  3. Tasarım gücünü geliştirmek.

Bunun yanı sıra, bahsedilen programlar çerçevesinde öğrenciler arası sosyal etkileşim ortamının robot topluluğu çerçevesinde gelişmesi sağlanmaktır (Bilgisayar ve Fen ve Teknoloji Kulüpleri). Grup çalışmaları, seminerler ve teknik geziler sayesinde öğrenciler ders dışında da birbirlerini tanıma ve sosyal alanlarda etkili olma fırsatı bulabileceklerdir. Özellikle, kulübümüzde etkin görev almak isteyen arkadaşlar için kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam hazırlanmış olacak ve bu sayede birçok sahada gelişme ortamı hazırlanacaktır. Kulübümüzün üyeleri, ülke çapındaki çeşitli projelere katılmaları amaçlanmaktadır; bu sayede kendileri adına bir takım çalışmasına katılmış ve proje anlamında tecrübe edinmiş olmakla beraber kulübümüzün ve lisemiz adını da birçok platformda temsil edeceklerdir.

Tasarım: ARAS SİVRİ /  9.SINIF