GETRONAGAN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Nerses Varjabedian
İstanbul Ermenilerinin öğretim mazisi, 15. yy 'ın sonlarında, genelde kilise çevresinde rahipler tarafından yönetilen "dershane" lere dayanır. Ancak resmi öğretim, Şınorhk Mıgırdiç Amira Miricanyan'ın Kumkapı'da bir ilkokul açmak için 1790 yılında aldığı resmi izinle başlar. Cemaatin bir yüksek okul açma ihtiyacı ise 1838 'de ortaya çıkar, ilerici mimarlar Garabet Amira Balyan ve Hovhannes Amira Serveryan öncü olurlar. Kudüs Birliği 'nin Üsküdar 'daki manastırı onarılıp yatılı bir okula çevrilir. Böylece "Azkayin Cemaran Surp Yerusağemi" [Kutsal Kudüs Cemaat Okulu] açılır. Nevar ki maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu okulun ömrü çok kısa olur ve birkaç yıl içinde kapanır. 1860 'larda ise Osmanlı Ermeni Anayasası 'nın (Nizamname-i Millet-i Ermeniyan) kabuluyla ikinci bir yüksek eğitim dalgası başlar. Garabet Şahnazaryan Vartabet ve Nubar Paşa öncülüğünde Hasköy 'de Nubar-Şahnazaryan Okulu açılır.

ÖZEL OKUL EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ

18319652

Öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteğinde 70 bine yakın boş kontenjan için ek başvuruların 8-18 Eylül'de alınacağını bildirdi.

Devlet Eğitim desteğinden yararlanabilmek için velilerimizin aylık gelirini gösteren resmi evrakları 8-18 Eylül 2014 tarihleri arasında müdürlüğümüze getirmeleri yada faks çekmeleri önemle rica olunur.

OKULUMUZUN MOBİL UYGULAMASI YAYINDA!!!

Okulumuz için hazırlanan GETRONAGAN mobil uygulaması sizlerin beğenisine sunulmuştur. Google Play'den, App Store'dan uygulamamızı indirebilirsiniz. Öneri ve görüşlerinizi uygulamanın iletişim bilgileri bölümünde bulunan mesaj gönder sekmesinden bizlere iletebilirsiniz.

google_play_psdgoogle_play_apple_store_badges_psd

Son Eklenenler