GETRONAGAN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Nerses Varjabedian
İstanbul Ermenilerinin öğretim mazisi, 15. yy 'ın sonlarında, genelde kilise çevresinde rahipler tarafından yönetilen "dershane" lere dayanır. Ancak resmi öğretim, Şınorhk Mıgırdiç Amira Miricanyan'ın Kumkapı'da bir ilkokul açmak için 1790 yılında aldığı resmi izinle başlar. Cemaatin bir yüksek okul açma ihtiyacı ise 1838 'de ortaya çıkar, ilerici mimarlar Garabet Amira Balyan ve Hovhannes Amira Serveryan öncü olurlar. Kudüs Birliği 'nin Üsküdar 'daki manastırı onarılıp yatılı bir okula çevrilir. Böylece "Azkayin Cemaran Surp Yerusağemi" [Kutsal Kudüs Cemaat Okulu] açılır. Nevar ki maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu okulun ömrü çok kısa olur ve birkaç yıl içinde kapanır. 1860 'larda ise Osmanlı Ermeni Anayasası 'nın (Nizamname-i Millet-i Ermeniyan) kabuluyla ikinci bir yüksek eğitim dalgası başlar. Garabet Şahnazaryan Vartabet ve Nubar Paşa öncülüğünde Hasköy 'de Nubar-Şahnazaryan Okulu açılır.

ÖZEL OKUL EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ

18319652

Devlet Eğitim desteğinden yararlanabilmek için verilen süre uzatılmıştır. Velilerimizin aylık gelirini gösteren resmi evrakları en geç 22 Ağustos 2014 Cuma günü saat 15:00'e kadar müdürlüğümüze getirmeleri önemle rica olunur.

OKULUMUZ MOBİL UYGULAMASI YAYINDA!!!

Okulumuz için hazırlanan GETRONAGAN mobil uygulaması sizlerin beğenisine sunulmuştur. Lisemiz ile ilgili bilgileri ve güncel duyuruları artık bu uygulamadan takip edebilirsiniz. Öneri ve görüşlerinizi uygulamanın iletişim bilgileri bölümünde bulunan mesaj gönder sekmesinden bizlere iletebilirsiniz.

transpaan

Son Eklenenler